En låsesmed kan hjælpe dig, hvis du har låst dig ude.

Låsesmed til undsætning: Alle kan komme til at låse sig ude – også dig

Det sker for alle på et tidspunkt; man glemmer eller mister sin nøgle, og så er gode råd dyre. Gode råd får du netop et par stykker af her – men skal det gå hurtigt, så anbefales det, at du kontakter din lokale låsesmed.

Alt det kræver, er et øjebliks distraktion eller glemsomhed. Du skal ned med skraldet og glemmer at putte nøglen i lommen. Du er på vej hjem fra byen en sen nattetime og er på et tidspunkt i løbet af aften kommet til at lægge dine nøgler på bordet – uden at have lagt dem tilbage i tasken. Eller du har måske kæmpet hele morgenen med at få rollingerne ned i deres flyverdragter, og det går først op for dig, at du har smækket dig selv (og resten af familien) ude, da du kommer ned til din ladcykel.

Det er en helt naturlig reaktion at gå i panik, når det går op for én, at man har smækket sig selv ude. Især hvis man også står uden pung og mobil eller har et lille barn, som man ikke kan komme ind til. Her får du en række råde råd til næste gang – og der er altid en næste gang – du står på den forkerte side af din hoveddør og river dig selv i håret af frustration over, at du ikke kan komme ind.

Råd nr. 1: Tjek, om du rent faktisk har låst dig selv ude

Panikken ved at låse dig selv ude er ofte skyld i, at du ikke tænker klart. Derfor skal du lige tage et par dybe indåndinger og så gå i gang med at dobbelttjekke, om du faktisk er låst ude:

Du har måske låst hoveddøren, men har du tænkt på bagdøren? Har du gemt en ekstranøgle under din dørmåtte eller i en potteplante? Står der et vindue åbent, som du måske kan komme indad? Har du i et forudseende øjeblik givet din nabo en ekstranøgle?

Gennemgå lige alle disse muligheder – er der ikke nogen af dem, der giver pote, så gå videre til råd nr. 2.

Råd nr. 2: Tag kontakt med nogen, som kan hjælpe dig

At låse sig selv ude er ikke verdens undergang, og du skal nok komme ind i din lejlighed eller dit hus igen. Spørgsmålet er, hvor lang tid du skal vente, før det sker.

Bor du sammen med en partner eller roommates, så ring til dem. Bor du til leje, kan du kontakte din vicevært og bede vedkommende om at komme og låse op for dig.

Hvis du ikke har en telefon på dig, bør du banke på hos din nabo og bede om at låne deres telefon, så du kan komme i kontakt med din partner, vicevært eller lignende.

Råd nr. 3: Ring til din lokale låsesmed

Hvis du ikke har kunnet få kontakt med nogen, som kan hjælpe dig, bliver du nødt til at ringe til en låsesmed. Det er en god idé at vælge en lokal låseservice, som har døgnåbent, særligt hvis du har låst dig selv ude tidligt om morgenen eller sent om aftenen – og hvis du har travlt (eksempelvis fordi du har et kæledyr under armen eller en steg i ovnen), bør du også finde en lokal låseservice, som kan rykke ud akut.

Hvis du bor i Københavnsområdet vil et oplagt bud på en låsesmed med døgnvagt være Københavns Låsesmed. Uanset om klokken er 2 om natten eller 4 om eftermiddagen, vil Københavns Låsesmed kunne hjælpe dig. Samtidig vil Københavns Låsesmed oftest også kunne rykke ud på under 30 minutter og derved sørge for, at du kommer ind i din lejlighed eller dit hus hurtigst muligt.

Hvis du står med akutte låsetekniske problemer, kan du ringe til Københavns Låsesmed på tlf. 6013 5050.