Vil du gerne slippe for brillen? Så få lavet en laser øjenoperation hos din øjenlæge Charlottenlund.

Træt af brillen? Få lavet en laser-øjenoperation hos din øjenlæge i Charlottenlund

Rigtig mange danskere døjer på den ene eller anden måde med synet. Faktisk vurderer man, at omkring 20 procent af den danske befolkning har synsfejl og derfor har behov for enten at gå med briller eller kontaktlinser. Det er dog ikke alle, som er lige glade for at skulle bruge synshjælpemidler; brillerne er ofte i vejen på jobbet, eller når man dyrker sine fritidsaktiviteter, de bliver våde af regnen, når man cykler, og de bliver let ridsede. Kontaktlinser har også deres problemer; mange får hovedpine og tørre øjne af at gå med dem, de kan være meget ubehagelige at sætte i – og så er den månedlige udgift til køb af nye linser også noget, som mange gerne ville være foruden. For disse mennesker er der dog heldigvis en rigtig god løsning: laser-øjenoperation

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad en øjenoperation med laser er, så skal du blot læse videre.

Hvorfor får man lavet en laser-øjenoperation?

Man får typisk foretaget en laser-øjenoperation, hvis man lider af bygningsfejl, nærsynethed, langsynethed eller tynde hornhinder. For nogle patienter vil en øjenoperation med laser kunne afhjælpe behovet for at bruge briller eller kontaktlinser fuldstændigt, mens det for andre vil kunne nedsætte korrektionsbehovet markant. Mange vil altså blive helt fri for linser og briller med en øjenoperation – om det lige gælder dig, er du dog nødt til at finde ud af i samarbejde med din øjenlæge i Charlottenlund.

Det er dog ikke alle patienter, som egner sig til at få foretaget denne type øjenoperation. Oftest er egnetheden et spørgsmål om alder: Man skal nemlig være mellem 18 år og 45 år, hvis man vil have en laser-øjenoperation. Derudover er der også visse øjensygdomme, som gør, at man ikke kan få øjenlaser, herunder presbyopi (gammelmandsnærsynethed), keratokonus og Sjögrens Sygdom.

Hvordan foregår en operation med øjenlaser?

Når man skal have foretaget en laser-øjenoperation, vil man altid starte med en forundersøgelse på øjenklinikken, hvor man planlægger den forestående operation med sin kirurg. Ved selve operationen anvendes en særlig laserteknologi, som former øjets hornhinde – dette gøres ved, at øjenkirurgen sliber et ultratyndt lag af hornhinden med laseren. Operationen er ganske smertefri og varer omkring et halvt minut.

Kunne du godt tænke dig at vide mere om laser-øjenoperation? Så kan du overveje at kontakte Peter Brincker, din øjenlæge i Charlottenlund. Peter Brincker er ikke blot en af landets mest erfarne læger inden for øjenkirurgi, men samtidig også en pioner inden for anvendelsen af laserbehandling i Danmark.